Yatak Odasında Felsefe ya da Ahlaksız Eğitmenler Marquis de Sade Kitabı PDF indir

Yatak Odasında Felsefe veya Ahlaksız Eğitmenler Marquis de Sade Ayrıntı Yayınları Kitabı PDF indir, Herkese Merhabalar sevgili kitap severler, bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımıza Yatak Odasında Felsefe veya Ahlaksız Eğitmenler Marquis de Sade Ayrıntı Yayınları Kitabının konusu ile ilgili biraz bilgilendirme yapmak istedik. Bu paylaşımımızda Yatak Odasında Felsefe veya Ahlaksız Eğitmenler Marquis de Sade Ayrıntı Yayınları Kitap Özetinin bunun yanında yazımızın detayında Yatak Odasında Felsefe veya Ahlaksız Eğitmenler Marquis de Sade Ayrıntı Yayınları PDF indirme linki ile Yatak Odasında Felsefe veya Ahlaksız Eğitmenler Marquis de Sade Ayrıntı Yayınları kitabını PDF olarak ücretsiz indirebilirsiniz.
Yatak Odasında Felsefe veya Ahlaksız Eğitmenler Marquis de Sade Ayrıntı Yayınları Kitap Özeti
“Evet, ben bir libertenim, itiraf ediyorum, bu hususta akla gelebilecek her şeyi düşündüm; ama düşündüğüm, tasarladığım şeyleri tabi ki yapmadım ve kesinlikle de yapmayacağım. Ben bir libertenim, adi suçlu veya katil değil.” Tüm zamanların en lanetli yazarı Marquis de Sade kendini böyle ifade etmişti. O, ömrü boyunca tüm Fransız politik rejimlerinin zindan müdavimiydi. Monarşi koşullarında demokrat, 1789’da devrimci bir aktivist… olan bu müebbet isyancı, hep orta yolu reddetmenin peşinde koştu. G. Apollinaire, A. Breton, O. Wilde, O. Mirbeau ve M. Heine gibi edebiyat devleri aracılığıyla gün ışığına çıkmış olan Sade’ın eserleri, yirminci yüzyılda felsefe, düşünce ve edebiyat alanında vazgeçilmez bir referans noktasına dönüşmüş; Dostoyevski dahil sayısız yaratıcının ilham kaynağı olmuştur. Başyapıtı olan Yatak Odasında Felsefe ise tüm dünya dillerine çevrilerek milyonlarca adet basılmış, bir çok kez sinemaya uyarlanmış, özgür ve özgün düşüncenin doruğu olarak kabul edilmiştir. Genç bir kıza teorik ve pratik libertenlik eğitiminin verildiği Yatak Odasında Felsefe, metafiziğin, ahlakın, tarihin, felsefenin sürekli olarak araya girdiği, 1795 tarihli yedi diyalogdan oluşuyor.
Diderot ve Rousseau’nun natüralizminin mirasçısı, Pascal’ın savunucusu olan Sade, bu eserinde on sekizinci yüzyılın düşünce akımlarına saldırıyor; özgür düşünceye sonuna kadar bağlı biri olarak doğayı yüceltiyor, şiddet de dahil her şeyin doğallığını savunuyor. Sadece cinselliği değil bunun yanı sıra etik, metafizik ve estetik algıyı da altüst ediyor. Ona göre “hayal gücü düzenin düşmanı.” Baştan sona neşe ve kara mizah duygusunun egemen olduğu bu eser, fikir ve edebiyat tarihinde bir başyapıt olarak kabul görmüştür. Büyük fikirler yüzünden ahlakı bozulacak insana yazıklar olsun! Felsefi düşünceler içinden yalnızca kötü olanları çekip almayı bilen, ahlakı her şeyle bozulan bu bireylere yazıklar olsun! Bunların ahlakının Seneca veya Charron okuyarak bozulmadığını kim ileri sürebilir? Ben asla onlara hitap etmiyorum! Marquis de Sade
Sade, şimdilerde türlü görünümler altında dönen temel soruna eğilmemizi istiyor bizim: İnsanın insanla ilişkilerine eğilmemizi.
– Simone de Beauvoir
Yatak Odasında Felsefe veya Ahlaksız Eğitmenler Marquis de Sade Ayrıntı Yayınları KİTABI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN