Vejetaryenliğin Yararları Kitabı PDF indir

Vejetaryenliğin Yararları Kitabı PDF
Kitap ismi Vejetaryenliğin Yararları olan ve birden çok kitap sever aracılığıyla aranan Vejetaryenliğin Yararları kitabını siz kıymetli okurlarımız için PDF dosyası halinde sunmaya çalıştık. Öncelikle
Vejetaryenliğin Yararları kitabını PDF indirmeden önce sizlere Vejetaryenliğin Yararları kitabı ile ilgili bir kaç bilgi verelim…
Vejetaryenliğin Yararları Özet
Vejetaryenliğin Yararları kitabının yazarları Sadık Hidayet olan ve 73 sayfalık kitap 2014 senesinde Araştırma-İnceleme kategori bölümünde yerini almıştır.
Vejetaryenliğin Yararları PDF indir
Vejetaryenliğin Yararları kitabını yazımızın alt bölümünden Vejetaryenliğin Yararları PDF indir butonuna tıklayarak bilgisayarınıza yahut telefonunuza Vejetaryenliğin Yararları kitabını indirebilirsiniz.
Modern İran edebiyatının büyük ustası Sadık Hidayetin Yararları, vejetaryenliği kişisel bir seçim olmaktan öte, bir dünya görüşü olarak konu alıyor. İnsan kan döküyor, eziyet tohumu ekiyor. O halde sonuçta savaş, acı, yıkım ve toplu kıyım biçecek. İnsanlık ilerlemeyecek, huzur bulmayacak; mutluluk, özgürlük ve barış yüzü görmeyecek etobur olduğu sürece. Vejetaryenliğin Yararları, Mehmet Kanar aracılığıyla Farsça aslından dilimize çevrildi. TADIMLIKİnsanın vejetaryen olmasını güçlendiren ispatlar sanıldığından daha açık ve hissedilir biçimdedir. Her şeyden önce doğaya bir göz atacak olursak, bu mahir kimyagerin yeryüzündeki her varlığın yiyeceğini kılı kırk yaran bir bilimsellik içinde onun bünyesine uygun olarak hazırlayıp sunduğunu görürüz. Bunun bunun yanında bunlar, onun sırları karşısında saygı ve temkinle başımızı eğmek zorunda bırakır bizi. Mesela bir bitki bataklık için, diğeri çöl için yaratılırken, bir hayvanın ağzı otlamak, diğerinin dişleri parçalamak için yaratılmıştır. Yani her biri bünyesine ve bedensel gereksinimlerine yaraşır biçimde ve binlerce yüzyıl sürecinde bir yiyeceği kabul etmiştir. Bir kamış bataklıktan alınıp çöle dikilirse derhal kurur; meyve yiyen bir maymuna et yedirilirse çok geçmeden hayvanın kılları dökülür ve hastalanır. Aynı biçimde her yiyecek değişikliği daima düzen bozukluğu, hastalık ve ölüm getirir. Çünkü doğanın değişmez yasalarına aykırıdır. İnsan, yapısı saygınlığıyla yasalar dışında kalan ve diğer canlıların hayatlarını düzenleyen bir varlık değildir. O da doğadan doğmuş ve hayvanların evrimi neticesinde ortaya çıkmıştır. Bu nedenle yakında zamandan bağlıdır onlara. Her bakımdan diğer canlılarla karşı karşıya geldirılacak olursa, insanın ne yırtıcı, ne de otlayıcı hayvanlara benzediğini görürüz. İnsanın bedeni et yiyecek biçimde yaratılmış olsaydı, yırtıcı hayvanlar gibi vahşi hayvanların peşinden koşup, canlı avı pençe ve dişleriyle parçalayarak ham eti, damarı, siniri, derisi ve kemiği ile birlikte yiyebilmesi gerekirdi. Oysa o kendini, yetiştirilip katledilen, hazırlanıp pişirilen hayvan kaslarını yemeye ikna etmiştir. Bunların tümü doğaya aykırıdır. İnsan, yapay yiyeceğin bedeninin bir parçası olması maksadıyla bir hazım cihazı geliştirmeyi de unutmuştur. Çünkü insanın bünyesi tümüyle meyve yiyen maymunların bünyesine benzer. Sindirim sistemi, dişler, mide, bağırsak ve tüm iç yapısı tıpkı büyük maymunlarınki gibidir. Hatta maymunun köpekdişleri insanınkinden daha uzundur. Bunun yanında onların yiyecekleri yalnızca meyve ve bitkilerle sınırlanmıştır. Şu halde insanın kendi yiyeceğini doğrudan doğruya doğanın elinden alması gerek. Gerçekten doğa, yaşam kaynağı güneşin ışınları altında olgunlaşan lezzetli meyve şeklinde sağlamaktadır besini. İnsanın öldürülmüş hayvan leşlerini allayıp pullayarak ve doğal yiyecekleri hazırlayarak tat almaya çalışmasına gerek yoktur (Bu bölüm, bu satırların yazarının La Béte Humaine adlı eserinden bir parçadır ve Mayıs 1926da Protection dergisinde basılmıştır).
Vejetaryenliğin Yararları Kitabı PDF