E-Kitap

Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) Kitabı PDF indir

Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) Kitabı PDF

Kitap ismi Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) olan ve birden çok kitap sever aracılığıyla aranan Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) kitabını siz kıymetli okurlarımız için PDF dosyası halinde sunmaya çalıştık. Öncelikle

Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) kitabını PDF indirmeden önce sizlere Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) kitabı ile ilgili bir kaç bilgi verelim…

Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) Özet

Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) kitabının yazarları Resul Babaoğlu olan ve 184 sayfalık kitap Ekim senesinde Araştırma-İnceleme kategori bölümünde yerini almıştır.

Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) PDF indir

Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) kitabını yazımızın alt bölümünden Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) PDF indir butonuna tıklayarak bilgisayarınıza yahut telefonunuza Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) kitabını indirebilirsiniz.

Sosyalist blok ile liberal kanat içindeki soğuk rüzgârlar 1940’ların sonlarından ibu yana daha sert esmeye başladı. II. Dünya Savaşı’ndaki askeri açıdan üstünlük kurma mücadelesinin yerini kültürel ve ideolojik yayılma arzuları aldı. İki savaş arası zamanda Sovyet ve Alman yayılması karşısında British Council adlı kurumu tesis ederek kültürel diplomasi cephesinde rakiplerine karşı mevzi kazanma arayışına giren İngiltere’nin Mısır ve Yunanistan ile birlikte dikkatini celb eden ülkelerden bir diğeride Türkiye idi. Akdeniz Havzası ve Ortadoğu coğrafyasında İngiltere’nin çıkarlarını korumak, demokrasi cephesini genişletmek ve İngiliz kültürünü yaygınlaştırmak gibi amaçlarla hareket eden İngiltere, gösterilen zamanda kültürel diplomasiye büyük bir ağırlık vermiştir. Cumhuriyet dönemi siyasal elitlerinin modernleşme tasavvurları için uygun bir menzil olan İngiltere’nin temsil ettiği kültürel değerler II. Dünya Savaşı’ndan sonra da rahatlıkla benimsenmiştir. Bu açıdan bakıldığında İngiltere için Türkiye ile kurulan ve diplomatik kazanımlar elde edilmesi maksadını güden kültürel diplomasi kapsamı içindeki faaliyetler Türkiye yönünden köklü modernleşme çabaları kapsamı içinde değerlendirilmiştir.

Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi Kültür Hayatında İngiliz Etkisi (1948-1965) Kitabı PDF

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu