Simülakrlar ve Simülasyon Kitabı PDF indir

Simülakrlar ve Simülasyon Kitabı PDF
Kitap ismi Simülakrlar ve Simülasyon olan ve birden çok kitap sever aracılığıyla aranan Simülakrlar ve Simülasyon kitabını siz kıymetli okurlarımız için PDF dosyası halinde sunmaya çalıştık. Öncelikle
Simülakrlar ve Simülasyon kitabını PDF indirmeden önce sizlere Simülakrlar ve Simülasyon kitabı ile ilgili bir kaç bilgi verelim…
Simülakrlar ve Simülasyon Özet
Simülakrlar ve Simülasyon kitabının yazarları Jean Baudrillard olan ve 224 sayfalık kitap 2014 senesinde Felsefe-Düşünce kategori bölümünde yerini almıştır.
Simülakrlar ve Simülasyon PDF indir
Simülakrlar ve Simülasyon kitabını yazımızın alt bölümünden Simülakrlar ve Simülasyon PDF indir butonuna tıklayarak bilgisayarınıza yahut telefonunuza Simülakrlar ve Simülasyon kitabını indirebilirsiniz.
XX. yüzyılın mühim iddialı çıkışlarından biri şüphesiz Jean Baudrillard’ın “Simülasyon” kuramıdır. Baudrillard, radikal ve ayrıksı düşünceleriyle Batı toplumundan yayılan krizi haber verir. Baudrillard’a göre bugünkü sistemi kavramak için dolaşıma sürülen tezler “hiçlik” duvarında birer birer erimeye mahkûmdurlar. İşlenen bu kusursuz cinayeti araştırmaya başladığımızda iletişim, sinema, reklam yahut mimarlık alanlarında “gerçek” ve “hakikat” düzeneklerinin birbirleriyle nasıl yer değiştirdiğine göz atmamız yeterli gelmektedir. Bir resmin taklidi, bir eserin yorumu yahut tarihî bir yapının kopyası tüm aurasını yitirerek aslının yerine geçebilmektedir. Artık her türden sanatsal endişe, hakikat arayışı ve iletişim tarzı tüketilmek için mevcuttur, iletişim araçları iletişimsizliğin müthiş bir örneğini sergilerler. Söz gelimi, belgeseller anımsamaktan çok unutturmak için mevcuttur, “için için kaynayan” her bir anlam parçacığı içinden boşaltılıp medya adlı devasa boşlukta simüle edilir. Tüm olup bitenlerin yansıdığı ekranlarda herşey gizlenir, üzeri kapatılır. Ve kitleler, iletişim araçlarına sarılarak modern bir kurban merasiminin ritüellerini söz birliği etmişçesine müthişen yerine getirirler.
Baudrillard bilinenin aksine, çözümlemelerinde postmodern bir söyleme başvurmaz. Adanır’ın tanımlamasıyla söylersek, o “postmodern bir düşünür değildir!” Çünkü bu kitapta da görüleceği üzere, simülasyon evreninin “dünya görüşü” tarihsel gelişimin bir halkasıdır fakat son halkasını oluşturmaz.
– Ne pahasına olursa olsun Batı’nın moralini bozmayı sürdürecek misiniz?
Baudrillard: “Batı tarihinin temel yapı taşı moral bozukluğudur.” Bunu ben uydurmadım. “Yeni duygusal düzen” yani kurbanlardan oluşan duyarsızlık, pişmanlık üzerine oturmuş olan toplum, sanayi devrimi ve kolonizasyon gibi sonuçlara yol açmış XIX. yüzyıla ait anlam bunalımının bir uzantısıdır ve bizim uzun XIX. yüzyılımız boyunca da sürüp gitmiştir.
Simülakrlar ve Simülasyon Kitabı PDF