E-Kitap

İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme Kitabı PDF indir

İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme Kitabı PDF

Kitap ismi İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme olan ve birden çok kitap sever aracılığıyla aranan İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme kitabını siz kıymetli okurlarımız için PDF dosyası halinde sunmaya çalıştık. Öncelikle

İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme kitabını PDF indirmeden önce sizlere İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme kitabı ile ilgili bir kaç bilgi verelim…

İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme Özet

İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme kitabının yazarları Bilal Taşkın olan ve 352 sayfalık kitap 2020 senesinde Araştırma-İnceleme kategori bölümünde yerini almıştır.

İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme PDF indir

İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme kitabını yazımızın alt bölümünden İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme PDF indir butonuna tıklayarak bilgisayarınıza yahut telefonunuza İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme kitabını indirebilirsiniz.

İnsanoğlu, etkileşime geçtiği eşyanın/nesnelerin nasıl davrandıklarını ve hangi şartlara göre tepki gösterdiklerini değil, doğrudan eşyanın kendisinin, eşyadaki oluş ve bozuluşun ve ezelden ebede doğru akışın mahiyetini anlamak için durup düşünmeye başladığı zaman, en temel hareket noktası olarak karşısında “varlığı” bulur. Bu anlama sürecinde o, önce varlığın ne olmadığını idrak eder, sonra da yok olduğunu iddia edemediği şeyleri tasnif eder. Bunlardan bazılarının zorunlu, bazılarınınsa olabilecek olabileceğine kanaat getirir.

Varlığı zorunlu olan, varlığı olabilecek olanın kaynağı ve nedenidir; bundan dolayı zorunlu olan olabilecek olandan üstündür. Bütün olabilecek varlıklar her an, her zerresiyle zorunlu varlığa muhtaçtır. O halde, bütünüyle olabilecek varlıklar âlemi, zorunlu varlığa meyletmeli ve ona râm olmalıdır. Varlıklar içindeki böyle bir ayrım, âbid ve mabûd (tapan ve tapınılan) ikiliğine imkan vermesinin bunun yanında dinin temellendirilmesine de sağlam bir zemin oluşturur. İşte İslâm düşünce geleneklerinde varlığın ne olduğu hususunda yapılan tasnif ve taksimler üzerinde sürgit yürütülen aklî sorgulamalar, mevcutlar içinde böyle bir ayrışmanın kaçınılmaz gerçekliğini görülmektedirmıştır. İslâm düşüncesinin teorik konularını inceleyen kelâm, felsefe ve tasavvuf disiplinleri içindeki klasik tartışmaların amacı varlıklar içindeki bu ayrışmanın en makul izahını sunabilmektir. Eser, teorik, çok katmanlı ve çok yönlü bu tartışmaların bilinmesina mütevazı bir katkı sunmayı amaçlamaktadır.

İslâm Düşüncesinde Varlık Tartışmaları Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme Kitabı PDF

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu