Eve, Kendine Geri Dönmek – Bhagwan Shree Rajneesh Kitabı PDF indir

Eve, Kendine Geri Dönmek – Bhagwan Shree Rajneesh Kitabının Özeti
Kitap Özeti
Eve, Kendine Geri Dönmek – Bhagwan Shree Rajneesh
Kitap Tanıtım Yazısı :
Hepimiz “eve dönüş” anları yaşamışızdır; kendimizi rahat, topraklanmış, gündelik hayatlarımızın bir özelliği olan huzursuzluktan arınmış hissederiz. Bu anları yalnız yahut sevdiğimiz insanlarla birlikte doğadayken yahut kendimizi sevdiğimiz bir etkinliğe kaptırdığımızda deneyimleyebiliriz. Bize tam da olmamız gerekli olduğu yerde bulunduğumuzu gösterirler.
Eve, Kendine Geri Dönmek’teki meditasyonlar Osho’nun yüzlerce kamuya açık ve bire bir konuşmasından derlenmiştir. Bu meditasyonlar nadir “kendisini evde hissetme” anlarını yaşamımızın her aşamasında hissedebileceğimiz bir alt akıntıya dönüştürmek için dizayn edilmiştir. Bu konuşmalar meditasyonu ve özel metotları denemek için klavuzluk, gergin ve çatışma içinde olmamıza neden olan alışkanlıklarımızı fark etmemizi sağlamayı başaran içgörü sunarak bu alışkanlıklarımızı tanır ve onlardan kurtulursak yaşamın nasıl görüneceğini tasvir eder.
Egzersizler farkındalığı harekete geçirir, yüreği açar, meditasyonun faydalarını görmek için gevşemeyi ve odaklanmayı öğreterek beyni zihinsel önüne geçerden kurtarır.
Eve, Kendine Geri Dönmek renkli ve çarpıcı illüstrasyonlarıyla okuru kitabın herhangi bir yerinden meditasyonlara dalmaya yahut gerçek bir eve dönüş bilgi birikimi için kitabı başından beri okumayahutvet eder..
Arka kapaktan
Yazar Hakkında:
Osho’nun kim bulunduğumuzu anlamaya yönelik eşsiz katkıları her çeşit sınıflandırmaya karşı çıkar. O bir mistik ve bilim insanıdır; insanlığı yeni bir hayat şekli bulmaya olan acil ihtiyaç hususunda uyarmaktan başka amacı olmayan isyankâr bir ruhtur. Bu güzel ve eşsiz gezegen üzerinde bu değişikliği yapmamak hayatta kalmamıza yönelik her çeşit tehdidi kabul etmek olacaktır.
Sadece kendimi değiştirirsek –bir kerede bir birey– sonuç tüm “benliklerimizin”, toplumlarımızın, kültürlerimizin, inançlarımızın, dünyamızın değişmesi olacaktır. Bu değişime açılan kapı meditasyondur.
OSHO Aktif Meditasyonları, Osho’nun bir bilim insanı olarak geçmişin tüm yaklaşımlarını deneyimlemesi ve derinine incelemesi, yirmi birinci yüzyılın hiperaktif zihnine yetersiz kaldıkları noktalarda yeni bir başlangıç noktası yaratmasıyla bilinir.
Modern yaşamın hareketliliği yatışmaya başladığı zaman “eylem” “eylemsizlik” içinde erir ve bu gerçek, meditasyonun en temel başlangıç noktasıdır. Osho kadim “dinleme sen temeltını” incelikli bir çağdaş metoda dönüştürmüştür: OSHO Konuşmaları. Burada sözcükler müzik olur, dinleyici kimin dinlediğini keşfeder ve farkındalığı duyduklarından yapan ve dinleyen bir birey olmasına kayar. Sihirli bir biçimde, duyulması gerekenler, ortalığı sessizlik kapladıkça bu narin süreci bölmekten ve ona karışmaktan diğer bir şey yapmayan zihin dikkatleri dağıtamadan anlaşılır.
Bu binlerce konuşma bireysel anlam arayışlarından bugünün toplumunun yüz yüze olduğu en acil sosyal ve politik meselelere kadar her şeyi kapsar. Osho’nun kitapları yazılmamıştır. Uluslararası dinleyicilere yapılan bu doğaçlama konuşmaların ses kayıtlarından ve video çekimlerinden derlenmiştir. Onun dile getirdiği gibi: “Unutma, dile getirdiklerim yalnızca senin için değil… gelecek nesillere de konuşuyorum.”
Osho, Sunday Times aracılığıyla 20. Yüzyıla damgasını vuran 1000 kişi içinde seçilmiştir ve Amerika’li yazar Tim Robbins’in dile getirdiği gibi: “Hz. İsa’dan sonra gelen en tehlikeli kişidir. “ Hindistanlı Sunday Mid-Day, Osho’yu Gandi, Nehru ve Buda’yla birlikte Hindistan’ın kaderini değiştiren on kişi içinde saymıştır.
Osho çalışmaları ile yeni bir insan türünün doğumuna yol gösterecek şartları hazırladığından söz eder. Bu yeni insan türünü genelde “Buda-Zorba” olarak tanımlar; bu insan Yunan Zorba gibi yaşamın zevklerinden tat alırken Gautam Buda’nın dinginliğine sahiptir.
Osho’nun tüm konuşmalarında ve meditasyonlarında tüm çağların zamen temel dayanıklı vizyonu, bugünün ve yarının bilimini ve teknolojisini kucaklayan bir bakış açısı sunulur.
Osho, iç dönüşüm bilimine yapmış olduğu devrimsel katkıyla tanınır; meditasyonu ve gündelik yaşamın bi hayli hızlı temposunu bir araya getiren metotları eşsizdir. Ona özgü OSHO Aktif Meditasyonları beden ve zihinde biriken stresi atmaya yöneliktir; bu biçimde gündelik yaşamın içinde özgürce gevşeyerek bir sükûnet bilgi birikimi yaşamak olabilecek olabilir.